Frode N. Eriksen er ansatt som ny daglig leder i Geonor

Fra 1. juni er Frode N. Eriksen daglig leder i Geonor. Han etterfølger Øyvind Klevar, som solgte selskapet i fjor høst til teknologikonsernet Lagercrantz Group.

Frode N. Eriksen kommer fra stillingen som salgssjef hos Unger Fabrikker AS i Fredrikstad
Frode N. Eriksen kommer fra stillingen som salgssjef hos Unger Fabrikker AS i Fredrikstad
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. juni 2022 - 13:18

Eriksen er utdannet geolog fra Universitet i Oslo. Frem til 2020 ledet han en suksessfull bedrift innen utvikling av seismikkutstyr, P-Cable 3D Seismic AS, gjennom mer enn ti år.

Nå kommer han fra stillingen som salgssjef hos Unger Fabrikker AS i Fredrikstad, Nord-Europas største produsent av tørre surfaktanter til bruk i hygieneartikler, renhold og industriprodukter.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven å utvikle Geonors virksomhet i Norge, så vel som internasjonalt. Selskapet har dyktige medarbeidere og et betydelig potensial i et marked som er høyst internasjonalt og stadig voksende. Ambisjonen er å styrke og bygge videre på posisjonen som  en ledende aktør på nisjeløsninger i sine segmenter, sier Eriksen.

Eriksen startet i stillingen 1. juni. Blant oppdragene det er kjent med at Geonor jobber med, er Fornebubanen, Ny Vannforsyning til Oslo (NVO) og det nye Stamnett-prosjektet.

Lørdag er det offisiell åpning av Østmarka nasjonalpark i Oslo. Bildet er fra Ulsrudvann i Østmarka.
Les også

Lørdag åpnet Norges mest storbynære nasjonalpark

Klevar fortsetter i styret

Siden etableringen i 1957 har det bærumsbaserte selskapet Geonor vært en pioner innen utviklingen av geotekniske, hydrogeologiske og meteorologiske instrumenter og overvåkingssystemer. Selskapet kan vise til en solid omsetningsvekst de siste årene, hvorav  omtrent 30 prosent av omsetningen er eksportbasert.

– Dette er et naturlig og godt steg for selskapet. Eriksen har de riktige forutsetningene for å kunne videreutvikle virksomheten og bygge på den allerede etablerte posisjonen. Det er også gledelig å se at det er en geofaglig person som tar over roret, sier Øyvind Klevar, avtroppende daglig leder i selskapet, som vil fortsette i styret hos Geonor.

Klevar startet som daglig leder i Geonor i 1993, før han kjøpte samtlige av aksjene i bedriften fire år senere. Høsten 2021 ble selskapet solgt videre til det svenske børsnoterte teknologikonsernet Lagercrantz Group.

Virksomheten har i dag åtte ansatte og har hovedkontor i Bærum.

Fabrikken til Chemring Nobel ligger på Sætre, med utslipp til Håøyfjorden i Indre Oslofjord. Det er like ved blant annet Håøya og Oscarsborg, som ses på bildet.
Les også

Sprengstoff-fabrikk får femdoble utslipp i Oslofjorden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.