INDUSTRI

Frister med arabiske netter i Qatar

Truls Tunmo
17. apr. 2007 - 07:41

Forrige uke arrangerte Hydro et introduksjonsmøte i Oslo.

Målet var å rekruttere både ingeniører og annet personell til spennende jobber i oljelandet Qatar.

Noen lot seg også friste.

– Dette er siste del av den innledende informasjonsdelen hvor vi håper å vekke interesse hos våre ansatte til å søke jobb i Qatalum, sier assisterende direktør i Hydro Aluminium Metal, Halvor Molland.Hydro-teknologi

Hydro skal levere egenutviklet teknologi til det enorme aluminiumsverket i Qatalum.

– Både forskere og ingeniører skal hjelpe til med oppstarten og implementeringen av teknologien vår. Fra Norsk Hydro i Årdal kommer blant andre prosessingeniører som skal overvåke at teknologien brukes som den skal, sier Molland.

Qatalum-prosjektet er et samarbeid mellom Qatar Petroleum og Hydro, begge eier 50 prosent.

Aluminiumsverket skal bygges i Mesaieed Industrial City, ca 40 kilometer sør for hovedstaden Doha. Den årlige kapasiteten ved verket vil bli på 585 000 tonn primæraluminium. Anlegget skal dessuten bestå av to støperier, en anodefabrikk og et eget gasskraftverk hvor den planlagte installerte effekten blir 1350 megawatt.

Elektrolysen og støperiet skal bygges med Hydros egenutviklede teknologi, slik Sunndal-utvidelsen ble fullført i 2004. Totalt skal 1100 arbeidsplasser besettes, og produksjonsstart er planlagt i slutten av 2009.Godt kjent

Hydro er godt kjent i Qatar. De siste 35 årene har selskapet drevet med gjødselproduksjon i det arabiske oljelandet, som også har verdens største gjødselindustriområde. Dessuten eier Hydro 25 prosent av en PVC-fabrikk i Qatalum.

– Hva skal så lokke 150-200 ingeniører og andre Norsk Hydro-ansatte til ørkenlandskapet i Qatar?

– Det er godt tilrettelagt for vestlige folk der. Standarden er bra, sett med vår øyne. Dessuten er det spennende å få være med å bygge industrihistorie og oppleve en fascinerende kultur, sier sivilingeniør og oppdragsleder Anton Husøy.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Vil ut

Som en smakebit på noe av det daglige som venter interesserte søkere, serverte Hydro varm Qatar-mat på slutten av introduksjonsmøtet. En av de nysgjerrige var Hans Bjerkaas.

– Nå er jeg i en fase av livet hvor det passer bra å reise vekk fra Norge en stund. Jeg ser på et opphold i Qatalum som en spennende utfordring mer enn en skremmende utfordring. Jeg kommer til å søke om et engasjement på et par år i første omgang, sier den 29 år gamle sivilingeniøren med spesialfelt materialteknologi.

Åse Linda Jaeger (37) er også fristet til å søke om en periode i Qatar.

– Jeg er veldig glad i å reise, så dette vil jeg være med på. Jeg går for et korttidsengasjement på et år, og planlegger ikke lenger enn det, sier advokatassistenten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.