NYHETER_BYGG

Frir til kommune-Erna

Stat og kommune kjøper i dag 40 prosent av det bygge-Norge produserer.

- Vi er en næring som kan være med på å fremskaffe finansiering av byggejobber for å avlaste offentlige budsjetter. I tillegg kan vi redusere løpende driftskostnader av kommunale bygg og anlegg ved å overta oppgaver knyttet til drifts- og vedlikehold. Nå når ledigheten begynner å prege næringen, bør kommunene kjenne sin besøkelsestid, sier Terje Søhoel, formann i Byggenæringens Landsforening.

Momsproblemer

Styreformann i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) Peder Backe tror bransjen er klar for å vurdere nye kontrakts- og samarbeidsformer, blant annet med kommunene.

- Det viktigste er at vi får en forutsigbar beslutningsprosess, hevder Backe som mener Erna Solberg er nødt til å se nærmere på momsproblematikken når det gjelder konkurransen mellom private og offentlige tilbydere.

Regjeringen arbeider med flere problemstillinger knyttet til konkurranseutsetting i kommunene, herunder momsnøytralitet, anbudsportal, kommunenettverk og OPS, kom det fram under årets Byggedager.

- Men det er viktig å forstå at selv om statlige pålegg kan brukes i noen tilfeller, er det kommunene selv som bør drive kompetanse- og teknologiutviklingsarbeid. For små kommuner er det tvingende nødvendig med interkommunalt samarbeid, påpeker kommunalministeren.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.