Friprog mot finanskrisen

Friprog mot finanskrisen
Bilde: Martin Kierstein

Friprogsenteret

Et uavhengig kompetansesenter for fri programvare.

Arbeider for økt kunnskap og trygghet for valg av lønnsomme og fremtidsrettede IKT-løsninger.

Senteret har hovedkvarter i Drammen og finansieres av staten.

Go open ble arrangert første gang i fjor.

Konferansen Go open har etablert seg som Nordens største på fri programvare.

Arrangøren Friprogsenteret rapporterer om flere hundre påmeldte deltakere til årets samling på tampen av uken etter påske.

Finanskrise, innovasjon og smarte løsninger er noen av temaene under konferansen.

Elkjøp og VG

- Her kan du få høre om hvilke erfaringer blant andre Elkjøp, VG, Asker og Øvre Eiker kommune allerede har med fri programvare, og hvorfor de mener fri programvare er den smarteste og mest ressursbesparende løsningen. Det bør være relevant i disse finanskrisetider, mener direktør Arnesen Austlid i Friprogsenteret.

Go open ble arrangert første gang i fjor.

Les mer om premieren her: Fri programvare:- Dette vil ta lang tid

Maddog kommer

Go open lokker med en rekke kjente aktører på feltet, blant dem fri programvare-legendene Bruce Perens og Jon Maddog Hall, Szabolcs Szekacs fra EU og Simon Phipps fra Sun Microsystems.

I tillegg kommer bidragsytere fra offentlig sektor, teknologimiljøer og næringsliv. Fornyingsminister Heidi Grande Røys og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell er blant de første som entrer scenen.

Bredde

- Bredden i foredragene er stor, og speiler det enorme antall områder og muligheter som ligger i fri programvare. I år setter mange også søkelyset på at dette er et reelt, trygt og lønnsomt alternativ, sier Austlid i en pressemelding.

Les mer om: