IT

Frihet med komplikasjoner

FRIHET? Et program som åpner Iphone og Ipad for alle programmer kan også brukes til å bryte seg inn i fremmede telefoner.
FRIHET? Et program som åpner Iphone og Ipad for alle programmer kan også brukes til å bryte seg inn i fremmede telefoner. Bilde: Scanpix
Espen Zachariassen
18. aug. 2010 - 11:20

Takket være amerikanske regelendringer har brukere av Iphone og Ipad endelig fått juridisk ryggdekning til å legge inn programvare på sine apparater uten å måtte gå veien om Itunes.

Og nylig kom applikasjonen Jailbreak på markedet, et program som hjelper brukerne med å låse opp klientene for eksterne løsninger.

Test av iPhone 4:

Advarsel

Nesten samtidig kommer advarslene om at den samme applikasjonen gjør det mulig for uvedkommende å ta kontroll over Iphone og Ipad hvis brukerne benytter nettleseren Safari.

Minitest:

Smugler

En pdf-fil med skjulte koder smugles inn på maskinen, slik at uvedkommende kan slette filer og installerer programmer.

Apple satte umiddelbart i gang med å se på sikkerheten ved operativsystemet IOS4, som benyttes på både Iphone, Ipod og Ipad.Fikset

Dette sikkerhetshullet er nå fikset, men du må oppgradere til IOS 4.0.2. for at det skal beskytte ditt apparat.

Les også: 20 milliarder i pluss for Apple

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.