BATTERI

Freyrs styreleder: – I bedre posisjon nå enn da vi gikk på børs

Freyrs styreleder Tom Einar Jensen uttalte på en konferanse onsdag at ryktene om selskapets død er sterkt overdrevet og at teknologien fungerer slik den skal.

Det var høy stemning da Freyr gikk på børs på New York børsen 8. juli i 2021. Tom Einar Jensen i lys blå jakke i midten.
Det var høy stemning da Freyr gikk på børs på New York børsen 8. juli i 2021. Tom Einar Jensen i lys blå jakke i midten. Foto: Privat
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
30. nov. 2023 - 07:56

– Vi gikk på børs i New York 8. juli 2021 – åpenbart et bedre øyeblikk fra selskapets ståsted enn der vi er nå. Men jeg tror faktisk vi er i en bedre posisjon nå enn vi var den gangen, uttalter Freyrs styreleder Tom Einar Jensen på en fornybarkonferanse i regi av Fearnley Securities ifølge DN.

Han har en offensiv tone etter en periode med flere dårlige nyheter fra selskapet.

– Vi har en balanse på 300 millioner dollar, vi har ingen gjeld, vi har et anlegg som er oppe og går, vi har førsteklasses, neste generasjons teknologi, vi har mer enn ti milliarder dollar i kundeinteresse og -etterspørsel, vi har sikre forsyningskjeder, uttalte han, ifølge DN

Sier ryktene om Freyrs død er overdrevet

– Så alle ryktene om at vi er døden nær er sterkt overdrevet, la han til.

Fabrikken i Mo i Rana er satt på pause, det har vært forsinkelser i teknologiutviklingen og finansieringen. Aksjen har dundret ned på New York de siste dagene, men tok seg litt opp igjen onsdag kveld.

Jensen forsikret i foredraget at pilotanlegget i Mo går godt. Kort etter innlegget hans kom en nyhet om en ny «midlertidig milepæl» ved den såkalte kundekvalifiseringsfabrikken. Freyr uttaler det har lykkes dem å justere utstyr for støping av katoder, ett av elementene i battericeller.

Les også

Investeringsdirektør om Freyr-melding: – Absolutt gode nyheter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.