DATATELE

Fremtiden kommer fra Japan

Mona Strande
1. mars 2007 - 08:00

Under 3GSM i Barcelona forrige måned strømmet folk til NTT DoCoMos stand for å se hva fremtiden har å bringe. Her fokuserte de spesielt mye på i-mode, som er deres imponerende utvalg av internettbaserte tjenester.

3.6 MB i sekundet

I Japan bruker 1 av 3 - eller 47 millioner mennesker - i-mode, som gir deg utallige muligheter gjennom 3,5G: HSDPA. NTT DoCoMo lanserte ingen nye telefoner i Barcelona, men samtlige telefoner i deres nyeste 903i-serie har HSDPA.

Dermed kan japanerne nyte nedlastningshastigheter opp til 3.6 Mb/sek på 10 MB store videoklipp, sende e-post med vedlegg på totalt 2 MB, laste ned såkalte Megaspill - med 1 MB programstørrelse og imponerende 3D-grafikk og lyd.

Frisk musikk hver morgen

GPS-funksjonene gir deg kart i 3D, 360 o panoramabilder og fungerer like godt enten du går, kjører bil eller tar t-banen. I tillegg kan du abonnere på en spesiell type musikk og få denne sendt til din mobil når som helst.

Hva med å våkne om morgenen, og finne ut at mobilen din iløpet av natten har lastet ned en time godlåter av din favorittartist?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.