NYHETSBREV

Frekvensomformer for marine fremdriftssystemer

 

NektonDrive skal være støvtett med alle servicepunkter tilgjengelig fra utsiden.
NektonDrive skal være støvtett med alle servicepunkter tilgjengelig fra utsiden. Bilde: ABB
7. juni 2015 - 10:41

NektonDrive er en ny lavspent frekvensomformer spesielt designet for krevende marineapplikasjoner. Den leveres fra 710 til 5700 kW ved 690V AC.

Støvtett

Den væskekjølte frekvensomformeren har et kompakt og støvtett kabinett, og reduserer behovet for HVAC i installasjonsområdet. Den øvre delen av kabinettet kan holdes lukket under installasjon slik at man hindrer støv og andre partikler fra å komme inn til kraftelektronikken. Kabeltilkoblingen gjøres i den nedre delen av kabinettet og vibrasjonsdemperne er tilgjengelig fra utsiden, skriver ABB i en pressemelding.

Enkelt vedlikehold

Life cycle management og forebyggende vedlikehold har vært viktige faktorer ved design av NektonDrive. Alle servicepunkter er tilgjengelige fra forsiden, slik at det ikke er nødvendig med tilgang fra sidene eller bak for å gjøre service og vedlikehold. Et redusert antall komponenter og muligheter for fjerndiagnostikk bidrar til å sikre minimal nedetid og enkel tilgang til reservedeler i hele fartøyets levetid.Med sitt modulære design kan NektonDrive skreddersys og produseres for å møte tilnærmet alle kundespesifikke behov.

Les også: Nye kurssentre i Bergen og Oslo

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.