FORSVAR

Fregatt-sikringen styrkes for å stå i mot uvær

Det er meldt liten storm langs kysten av Vestlandet.

Sikringen av Helge Ingstad styrkes for å stå i mot uværet som er meldt, og den økte belastningen løftekjettingene vil påføre vraket.
Sikringen av Helge Ingstad styrkes for å stå i mot uværet som er meldt, og den økte belastningen løftekjettingene vil påføre vraket. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix
27. nov. 2018 - 11:06

Etter å ha beveget seg noe, har den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ligget rolig det siste døgnet. Nå forberedes skipet på uvær.

– Det arbeides med sikring av fartøyet både med tanke på det kommende været og den økte belastningen løftekjettingene vil ha på fartøyet, skriver Forsvaret i den siste oppdateringen om situasjonen for skipet, som ligger havarert i fjæra ved Øygarden i Hordaland.

Onsdag kveld skal vinden øke til liten storm langs kysten av Vestlandet sør for Stad. I området rundt havaristen er det meldt frisk bris fra onsdag morgen av, økende til sterk kuling om kvelden og natt til torsdag, ifølge Kystverket.

– Prioriteringen fremover er å forberede for skadebegrensning dersom det skulle oppstå utslipp av olje, opplyser Kystverket.

I løpet av helgen og mandagen er det blitt jobbet med å tømme skipet for drivstoff i forkant av den planlagte heveoperasjonen. Mandag var det hentet ut 150.000 liter marin diesel. I tillegg er det tatt ut 33.000 liter olje blandet med vann.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.