NETTARKIV

Frederic Hauge krever gasskraft i Midt - Norge

KREVER  KRAFT: I høst blir Ormen Lange - feltet satt i drift. Anlegget vil krevve mer kraft i løpet av 8 år. Krafsitausjonen i regionen er fortsatt kritisk.
KREVER KRAFT: I høst blir Ormen Lange - feltet satt i drift. Anlegget vil krevve mer kraft i løpet av 8 år. Krafsitausjonen i regionen er fortsatt kritisk.
Anders J. Steensen
16. aug. 2007 - 09:49

Utbygging av et gasskraftverk i Midt-Norge kan hindre at det bygges en ny og skjemmende kraftlinje fra Sogn til regionen. Denne kraftlinjen vil blant annet føres over Geiranger. I stedet kan det bygges et gasskraftverk hvor CO 2 håndtering og deponering betales av Staten, slik det gjøres på Mongstad og Kårstø.

I brevet skrevet av Bellona og Norsk Industri påpekes det at det er planer om tre store gasskraftverkt i Midt-Norge: Skogn, Tjeldbergodden og på Fræna. Byggingen kan starte umiddelbart.

Organisasjonene påpeker at det er et kraftunderskudd og med oppstart av Ormen Lange vil dette forsterkes ved at alle overføringslinjer er fullt belastet inn i området. Ved neste tørrår kan det reell mangel på kraft i regionen. AJS

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.