ENERGI

Fredag setter strømprisen nye rekorder i hele Sør- og Vest-Norge

Strømprisene i både Sørøst- og Sørvest-Norge setter nye rekorder fredag med et gjennomsnitt på henholdsvis 4,72 og 6,25 kroner kilowattimen.

Skedsmokorset. Strøm. Strømpris. Kraft.
Skedsmokorset. Strøm. Strømpris. Kraft. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum
25. aug. 2022 - 13:28

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 6,25 kroner per kilowattime fredag og en makspris på 6,97 kroner. Sørøst- og Vest-Norge får en snittpris på 4,72 kroner kilowattimen og en makspris på 5 kroner, melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider.

I Midt-Norge blir prisen 0,16 kroner, og i Nord-Norge blir prisen 0,1 kroner.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil fredag ligge på 3,18 kroner per kWh. Det er 0,22 kroner høyere enn på torsdag og 2,47 kroner høyere enn samme dag i fjor.

Midt-Norge får en døgnpris på 0,11 kroner per kWh, mens Nord-Norge får en døgnpris på 0,095 kroner.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen fredag blir mellom klokken 4 og 5 på natten i Nord- og Midt-Norge, da på 0,066 kroner. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst- og Vest-Norge 4,49 kroner og Sørvest-Norge 5,30 kroner.

Onsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 6,24 og 0,0057 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,95 og 0,27 kroner per kWh.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.