ENERGI

Franske strømselskap tilbyr bonus for strømkutt i vinter

To ledende franske strømleverandører tilbyr bonus i vinter til dem som reduserer strømforbruket sitt.

To ledende franske strømleverandører tilbyr bonus i vinter til dem som reduserer strømforbruket sitt. Her et atomkraftverk utenfor Paris.
To ledende franske strømleverandører tilbyr bonus i vinter til dem som reduserer strømforbruket sitt. Her et atomkraftverk utenfor Paris. Foto: Francois Mori/AP/NTB

TotalEnergies sa onsdag at bonuser på 30 til 120 euro vil bli utbetalt til private kunder som etterfølger myndighetenes krav om nøktern energibruk gjennom vintermånedene.

Det rivaliserende energiselskapet Engie kunngjorde også et bonusprogram fra midten av oktober for husholdninger som kutter ned på dager da strømnettet er ekstra belastet.

For kunder som reduserer bruken med 10 til 20 prosent disse dagene, vil Engie tilby rabatter på 5 til 10 euro, opplyser selskapets markedsdirektør.

Statseide Électricité de France (EDF) risikerer å få redusert overskuddet med 29 milliarder euro på grunn av stengte atomkraftverk. Selskapet må dermed kjøpe strøm fra andre produsenter. EDF er den største strømleverandøren til franske husholdninger.

EDF har ikke kunngjort en ny plan for å oppmuntre til energisparing, men tilbyr allerede rabatter til kunder som vil kutte ned på dager med høyt strømforbruk til vinteren.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.