IT

Fransk åpning for 1,2 millioner mobilkunder

TAUSE: NetCom-direktør August Baumann og TeliaSoneras-konsernsjef Lars Nyberg har så langt vært taus om France Telecoms oppkjøpsforsøk. Bildet er tatt under Mobbile World Congres i Barcelona, da de to sjefene for første gang sammen stilte opp for pressen.
TAUSE: NetCom-direktør August Baumann og TeliaSoneras-konsernsjef Lars Nyberg har så langt vært taus om France Telecoms oppkjøpsforsøk. Bildet er tatt under Mobbile World Congres i Barcelona, da de to sjefene for første gang sammen stilte opp for pressen. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
17. apr. 2008 - 15:01

- Vi kommenterer av prinsipp ikke slike rykter, sier avtroppende kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom.

- Men dette er vel mer enn bare rykter ettersom France Telecoms finansdirektør Gervais Pellissier i dagens Financial Times sier at de vurderer å gå sammen med Teliasonera?

- Det er mulig det, men vi kommenterer ikke den slags. Du får i stedet spørre konsernledelsen til vår eier, TeliaSonera, sier Wormdahl.

Bud er ikke gitt

Heller ikke i TeliaSoneras hovedkvarter i Stockholm er de særlig lysten på å kommentere om TeliaSonera og France Telecom i forhandlinger.

- Dersom det kommer et konkret bud fra France Telecom så vil ledelsen i TeliaSonera vurdere dette til aksjeeiernes beste. Beklager, men det er alt jeg kan si om denne saken, sier informasjonsdirektør Ola Kallemur i TeliaSonera.

Andre i gang i Norge

Dersom det franske oppkjøpet blir noe av, vil dette bli andre gangen at France Telecom er representert i Norge.

I 1994 til 1996 hadde den franske telekomgiganten eget kontor i Oslo.

NetCom en del av Organge?

- I utgangspunktet var France Telecom et fantastisk selskap å jobbe i. De er utrolig gode på teknologi. Men da de gikk sammen med GlobalOne, ble det en nedtur. France Telecom kjøpte i sin tid den kjente mobiloperatøren Orange, og jeg tror at NetCom vil kunne passe bra sammen med dem dersom det blir aktuelt, sier administrerende direktør John Kolsvik i Cybercom Norge.

Telekomveteranen var tidligere salgs- og markedsdirektør i France Telecom mens de hadde kontor i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.