KRAFT

Framgang for Statkraft

Statkraft sikret seg et godt driftsresultat etter første kvartal 2010.
Statkraft sikret seg et godt driftsresultat etter første kvartal 2010. Bilde: Hansen, Alf Ove
Jannicke Nilsen
20. mai 2010 - 10:39

Statkraft AS melder om et resultat før skatt på 7492 millioner kroner, sammenlignet med 4348 millioner kroner året før.

Driftsresultatet ble 5282 millioner kroner, mot 3430 millioner kroner året før.

Resultatet er drevet av høyere kraftetterspørsel- og priser i Norden sammenlignet med samme periode 2009, melder Statkraft.

Tilpasset seg

- Resultatet viser hvordan Statkraft tilpasser seg et varierende kraftmarked. I 2009 produserte vi relativt lite, som en følge av konjunkturnedgangen i kraftkrevende industri. Fra desember i fjor til februar i år produserte vi imidlertid godt over normalt, drevet av kaldt vær og høy etterspørsel og kraftpris, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Mer gasskraft

I første kvartal produserte Statkraft 18,4 TWh, mot 17,1 TWh i fjor.

Gasskraft bidro med økt produksjon, mens produksjonen fra vannkraftverkene var på nivå med samme periode i fjor.Lavere produksjon

Lite vann i magasinene tilsier imidlertid lavere produksjon fremover. Ved utgangen av mars var den samlede magasinfyllingen i hele Norden på 62,7 % av normalt nivå, tilsvarende 27,9 TWh.

- Høy produksjon og tørt vær har ført til magasinnivåer under normalnivå. Vi vil derfor spare noe på vannet fremover, og forventer lavere produksjon på kort sikt, sier Rynning-Tønnesen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.