IKT

Fra sykehus til industri

ANVENDELIG: - Denne ultralydbrikken kan mer enn å holde rede på pasientjournaler, sier gründer og styreformann i Sonitor, Ole B. Hovind. SE ANIMASJON UNDER ARTIKKELEN
ANVENDELIG: - Denne ultralydbrikken kan mer enn å holde rede på pasientjournaler, sier gründer og styreformann i Sonitor, Ole B. Hovind. SE ANIMASJON UNDER ARTIKKELEN Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
6. mai 2003 - 11:01

Sonitor Technologies er et lite utviklingsselskap på Gaustad i Oslo. Tidligere het det Filetrac AS.

Selskapet har nylig inngått en intensjonsavtale med ABB Corporate Research på Billingstad.

ABB undersøker muligheten for å benytte deres teknologi for ultralyd posisjonering i produkter som foreløpig er på utviklingsstadiet.

ABB skal teste teknologien i realistiske omgivelser med henblikk på nøyaktighet, hastighet og støy samt integrasjon og synkronisering av ulike systemer.

Forsker Gunnar Prytz hos ABB bekrefter at hensikten er å benytte Sonitors teknologi i kommende kommersielle produkter, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med mer informasjon om samarbeidet.

Flere åpninger

Styreformann og gründer i Sonitor, Ole B. Hovind, forteller at de også har kontakter rettet mot prosessindustrien, både på land og offshore.

- Vår teknologi gjør det mulig å kartlegge hvem som har produsert hva, på hvilke maskiner og til hvilket tidspunkt. Dette kan i stor grad benyttes i kvalitetskontroll og sikring av produksjonen. Vi kan holde rede på hvilke arbeidere som har brukt hvilke innsatsmidler, som for eksempel komponenter eller kjemikalier. Dermed kan vi følge ordren gjennom systemet. Vi mener dette vil være svært nyttig for små og mellomstore prosessbedrifter, sier Hovind.

Besøkskontroll

Han nevner i samme åndedrag adgangs- og besøkssystemer. De besøkende kan heretter få tildelt en Sonitor-brikke i stedet for den tradisjonelle klistrelappen.

- Det er én mulighet. Mer aktuelt er kanskje besøkende av typen håndverkere som utfører serviceoppdrag i områder hvor det i utgangspunktet er begrenset adgang, sier Hovind.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Dermed har bedriften full kontroll med at håndverkerne holder seg på de områdene de skal være. Man kan kontrollere timebruken og vite hvor de besøkende er i en eventuell nødssituasjon.

- Vårt mål er å ha tre til fem nye kontrakter på disse feltene innen 1. juli i år, sier Hovind. Han vil ikke si hvem kundene er, men det dreier seg om både universiteter og tung norsk industri. Han sier også at disse ordrene i seg selv er små, men hver enkelt av dem innebærer et meget stort leveringspotensial. Hovind har derfor ingen umiddelbare planer om vekst og utvidelse av selskapet, som i dag har fem personer på lønningslisten.

Sykehus fortsatt viktig

Mens Hovind snakker seg varm om kommende muligheter i industrien, passer han på å skyte inn at sykehussektoren fortsatt er et viktig marked for Sonitor.

- Vår nylig inngåtte salgs- og distribusjonsavtale med Ascom Tateco, som har samtlige norske sykehus på sin kundeliste, understreker dette. De har dessuten også et omfattende salgsnett mot industrien, som vi vil trekke veksler på for våre nye produktgrupper, sier Hovind.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.