BYGG

Fra nyttår er det slutt

Entreprenørene jobber på spreng for å bli ferdige med prosjekter til nyttår. Da er det slutt på krisepakkepengene.
Entreprenørene jobber på spreng for å bli ferdige med prosjekter til nyttår. Da er det slutt på krisepakkepengene. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
15. des. 2009 - 07:51

Entreprenørene jobber for tiden for fullt for å få i land flest mulig prosjekter før nyttår. Da tar nemlig pengene fra regjeringens krisepakke til bygg- og anleggsbransjen slutt.

– Vi måler jevnlig ledigheten i bransjen, som sier mye om tilstanden. For én og tre måneder fremover har vi aldri målt mer ledig kapasitet. Det uroer oss veldig, sier sjeføkonom Stein Gunnes i Maskinentreprenørenes forening (MEF) til Aftenposten .

Verst for de minste

Han sier at de som har fått oppdrag, har fått mer enn nok, men at man nå jobber på spreng for å bli ferdig til 31. desember. MEF vil i dag presentere status i anleggsbransjen på en konferanse i Oslo.

– Aller verst blir det for de minste bedriftene. Men også nesten halvparten av dem med 20-50 ansatte sier de må permittere de neste seks månedene. Over halvparten av bedriftene melder fra om dårlige ordrereserver, sier Gunnes.

– Ikke godt nok

Prognosene tilsier at alle de cirka 500 krisepakkemillionene som skulle brukes til asfaltering, ser ut til å bli brukt opp. Av de resterende 310 til vedlikehold, vil 80 forbli ubrukt.

For investeringer i nye veier, var det satt av 1430 millioner. Av disse vil 345 være ubrukt ved årsskiftet, men det er inngått kontrakter for en del av pengene, og disse vil løpe videre inn i 2010.

– Det har ikke vært planlagt godt nok, men disse summene er likevel satt i arbeid, og vil få effekt i 2010, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Vegdirektoratet til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.