KRAFT

Fra Kårstø til Skogn

Arne Liverud (62) er ansatt som ny direktør i Industrikraft Midt-Norge AS.
Arne Liverud (62) er ansatt som ny direktør i Industrikraft Midt-Norge AS.
Anders J. Steensen
18. jan. 2008 - 14:17

– All energi er spennende, og denne jobben byr på utfordrende oppgaver, sier Arne Liverud til Teknisk Ukeblad. Liverud har tidligere vært prosjektdirektør i Hydro. Han fikk oppgaven med å bygge Norges første gasskraftverk på Kårstø, og begynner i begynnelsen av februar som administrerende direktør for Industrikraft Midt-Norge.Har virketrang

Liverud hadde rett til å gå av med pensjon, men benytter seg ikke av denne muligheten.

– Jeg har lyst til å fortsette videre. Denne jobben hørtes gøyal ut og byr på utfordringer hvor jeg som prosjektmann mener å kunne bidra med å kunne realisere planene. Jobben på Kårstø er gjort. Det er kun få utestående småting som ikke har kontraktuell betydning som gjenstår. Nå er jeg klar for nye oppgaver, sier han.

Uansett hadde ikke Arne Liverud, som er en ihuga BMW-fan, lagt seg på latsiden.

– Det er et godt jobbmarked for 60-åringer, og jeg vil stå på så lenge helsa holder.Søker CO 2-støtte

Industrikraft Midt-Norge planlegger å bygge et kraftanlegg med en gasskraftblokk og et biokraftverk som er integrert med Norske Skogs papirfabrikk på Skogn. – Vi har flere utfordringer. Både politisk aksept for bygging av gasskraftverket, samt å få på plass et gassrør fra Tjeldbergodden inn til Skogn. Her må vi få inn flere interessenter som kan bidra til å finansiere et slikt rør.

– Et viktig element for å kunne realisere prosjektet er å få støtte til å bygge et CO 2-renseanlegg, selv om vi har konsesjon og utslippstillatelse uten CO2-fangst. Utgiftene her må sees i sammenheng med kostnadene ved nye overføringslinjer til Midt-Norge. Området har i normalår underdekning av kraft, og byggingen av vårt kraftverk vil rette opp dette. Prosjektet på Skogn er viktig for forsyningssikkerheten i området, understreker den erfarne prosjektmannen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.