SAMFUNN

Fra glemmeboken

11. jan. 2001 - 11:55

Regjeringen sier rett ut at arbeidskraft og ressurser skal flyttes fra privat over i offentlig sektor. Styresmaktene interesserer seg ikke i et konkurransedyktig næringsliv i Norge. Dette er høyst uvanlig fra en regjering utgått av Arbeiderpartiet, som alltid har satt industriens konkurranseevne som normgiver for budsjettarbeidet.

Den samme regjering sier at hovedutfordring nummer én for Norge er å effektivisere offentlig sektor. Samtidig overfører de enda mer ressurser til denne sektoren. Omfordeling er nøkkelordet. Forstå det den som kan.

Årets Lerchendalkonferanse var et initiativ for å få fart i diskusjonen rundt verdiskapingen i Norge. Følgende temaer var på dagsorden: Hvordan ser Norge ut i 2020? Hva trenger vi av menneskelige ressurser? Hva skal våre barn leve av? Alt sammen sentrale spørsmål, særlig i et valgår.

Konferansen skulle være et møtested mellom universitet, næringsliv, forskere og politikere. De førstnevnte kategorier møtte opp, politikerne glimret med sitt fravær. Til sammen tre stortingspolitikere hadde funnet veien til Trondheim for å diskutere disse sentrale temaene.

Dette er for dårlig. At vår fremtid er uinteressant for våre politikere, er et stort tankekors. Hvem i all verden er det da som skal forme fremtiden? Er det byråkratene? Er det markedskreftene? Er det andre?

Det er på tide at politikerne tar sitt oppdrag på vegne av befolkningen alvorlig. Politikerne er valgt for å skape en best mulig fremtid for de kommende generasjoner. Ikke for å legge hindringer i veien for et konkurransedyktig næringsliv.

De som bare fordeler kaken, skaper ingen fremtid. Finn en ny resept for en bedre samfunnskake.

Anders J. Steensen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.