NYHETER_BYGG

Fra emballasje til bygg

SUNN OG SIKKER: Forskriftsmessig montert er Iglosystemet miljøvennlig med stor brannmotstand.
SUNN OG SIKKER: Forskriftsmessig montert er Iglosystemet miljøvennlig med stor brannmotstand.
Leif Haaland
25. feb. 2005 - 12:30


Selve prinsippet med kombinerte forskalings- og isolasjonssystemer for bygging av grunnmur og vegger, er godt kjent. Problemet har delvis vært bruken av det brennbare materialet ekspandert polystyren, EPS.

Det benyttes Neopor i EPS-materialet i Iglo-systemet. Det har 20% lavere varmeledningeevne enn vanlig EPS. I samarbeid med industridesignere i Vinn Design AS, har emballasjeprodusenten BeWi AS på Frøya utviklet Iglo Byggesystem.

I motsetning til konkurrerende systemer, leveres Igloproduktene flatpakket. Tannmønsteret i topp og bunn av disse forskalings/isolasjonsplatene binder dem sammen som legoklosser.

Hovedkomponentene er de 80 mm tykke EPS-platene som forbindes med broer i høydensitets polyetylen, HDPE. Broene er støtte for armeringen i betongen som fylles i mellomrommet mellom platene.

Broene er ikke brennbare. Derfor er det ingen fare for gjennombrenning ved brann. Elementene er klassifisert i brannklasse 1, risikoklasse 2 og har brannmotstand REI 60. I

vanlig bruk avgir ikke elementene verken partikler, gasser eller stråling som påvirker innemiljøet. Men EPS-platene er tilsatt bromerte flammehemmere. De kan avgi helsefarlige gasser ved brann.

Alle elementdelene er resirkulerbare og kan sendes til vanlige, offentlige deponi.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.