KLIMA

Fra Bellona til PR

TIL PR-BRANSJEN: Marius Holm (t.h.) forlot nylig Frederic Hauges Bellona. Nå har han fått jobb i Burson Marsteller hvor han får selskap av tidligere Bellona-medarbeider Beate Nossum og tidligere Natur og Ungdom-leder Ingeborg Gjærum.
TIL PR-BRANSJEN: Marius Holm (t.h.) forlot nylig Frederic Hauges Bellona. Nå har han fått jobb i Burson Marsteller hvor han får selskap av tidligere Bellona-medarbeider Beate Nossum og tidligere Natur og Ungdom-leder Ingeborg Gjærum. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
13. apr. 2011 - 10:25

Bellonas tidligere nestleder Marius Holm skal jobbe for PR-byrået-Burson Marsteller fra 1. juni 2011.

– Jeg ser på det som en fin mulighet til å jobbe med mange spennende saker og bedrifter og få stor variasjon, sier Holm til Teknisk Ukeblad.

Han sluttet nylig etter elleve år i miljøstiftelsen Bellona, og ville da ikke oppgi hvorfor.

Les også: Hauge mister støtte

Jobber ikke for oljeboring

Nå går Holm til samme PR-byrå som Natur og Ungdoms tidligere leder Ingeborg Gjærum og tidligere Bellona-medarbeider Beate Nossum.

– Jeg tror jeg vil få jobbe mye med det jeg kan, klima- og energipolitikk. Mange norske bedrifter sitter på gode løsninger og trenger folk å diskutere med for å få gjennomslag, sier Holm.

– Risikerer du ikke at bakgrunnen din blir misbrukt til å fremme «miljøverstingenes» sak?

– Jeg ønsker ikke å bli brukt på den måten. Det har vært viktig for meg i ansettelsesprosessen. Det vil aldri bli aktuelt for meg å kjempe for åpning av Lofoten og Vesterålen.

– Smører samfunnsmaskineriet

– Har Bellona hatt et greit forhold til PR-byråene?

– Egentlig synes jeg det. Vi har hatt mye med dem å gjøre i Bellona, og det er en tjeneste bedrifter trenger. De er smøring i samfunnsmaskineriet. Jeg synes det er en grei og naturlig del av systemet. Men det er viktig for meg å være tydelig på integritet og hva jeg vil og ikke vil gjøre. Jeg står for det samme som før og ønsker ikke å jobbe med saker jeg ikke kan stå inne for.

– Men Burson Marsteller har gjerne andre kunder som du ikke kan stå inne for?

– Jeg vil kunne se på hva som er naturlig for meg å jobbe med. At et globalt kommunikasjonsselskap som Burson Marsteller har andre kunder enn jeg kan stå inne for er en selvfølge. Men norsk næringsliv har nok aktører som driver med fremtidsrettede løsninger til at jeg får nok å gjøre.

– Bellona ikke konsulentselskap

– Bellona har jo blitt kritisert for å være et slags konsulentselskap selv?

– Jeg synes ikke det er en riktig kritikk av Bellona. Men vi har samarbeidet med næringslivet om gode løsninger og om å finne ut hvilke rammevilkår som er nødvendige for å utløse riktige investeringer. Og jeg vil nok jobbe med mange av de samme spørsmålene i Burson Marsteller, sier Holm.

Marius Holm har jobbet i Bellona siden år 2000 og har vært nestleder siden 2006. Han er utdannet cand.agric ved Universitetetet for miljø og biovitenskap på Ås.

Les også: Bellonas nestleder slutter

– TU og Bellona på ulike planeter

Bellona åpner Polen-kontor

Pressen stoler på Bellona

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.