NYHETER

Fra åtte til to anbud

I fjor høst ba Vegvesenet om pris på et kollektivfelt i Bærum. Åtte entreprenører ga anbud, men konkurransen måtte avlyses på grunn av en feil i konkurransegrunnlaget. Etter den andre utlysningen kom det bare to anbud.

Denne brua skal utvides for å få plass til et kollektivfelt. Arne Olav Lund leder kampen om den jobben også etter andre utlysning. (Foto: Anders Haakonsen)
Denne brua skal utvides for å få plass til et kollektivfelt. Arne Olav Lund leder kampen om den jobben også etter andre utlysning. (Foto: Anders Haakonsen)
23. feb. 2014 - 20:57

 

Etter første utlysning ledet Arne Olav Lund foran Peab. De er disse to som fortsatt er med i konkurransen. Rekkefølgen mellom dem er den samme, men forspranget har økt. Første gang ledet Arne Olav Lund med 961 000 kroner, nå er forspranget på 3,558 millioner kroner.

24,856 millioner kroner vil Arne Olav Lund ha for jobben. Det er 2,5 millioner mer enn samme firma ville ha i høst. Det betyr ikke at prisen er satt opp.

- Konkurransegrunnlaget er ikke det samme. Vi har satt prisen litt ned, sier distriktsjef i Arne Olav Lund, Tomas Lie. - Korrigeringen av feilen i konkurransegrunnlaget fører til at prisene går opp. Dessuten har det kommet inn nye poster. Tre korte bruer må utvides for å få plass til kollektivfeltet. Ved første utlysning var det forutsatt at landkarene skulle støpes i en uavstivet byggegrop. Nå er dette forandret. Byggegropene skal avstives med rørspunt og spøytebetong, sier Tomas Lie.

Kollektivfeltet blir 1 200 meter langt. Det skal inngå i fylkesveg 166 mellom Rolfsbuktveien og Oksenøyveien like ved den tidligere flyplassen på Fornebu. På denne strekningen er det to felt i hver retning i dag. Det nye feltet skal gå i retning Oslo hvor bussene ofte står i kø i morgenrushet.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.