T2

Fotolab i lomma

Odd R. Valmot
22. nov. 2004 - 13:42

Canon SELPHY CP400 er minst.

Skriveren har imidlertid ikke fotokortlesere innebygget og ikke farge LCD-skjerm som gjør at du kan se bildene på kortene før du skriver dem ut.

Den er beregnet til å kobles rett til PC-en via Pict bridge slik at du kan skrive ut rett fra displayet på kameraet.

Dell Photo Printer 540 kan selvsagt også skrive ut på samme måte.

Vi har sett på begge to, og kan uten videre slå fast at begge vil være en suksess på både fest og ferie. Ikke bare det, de er billige i drift også. Riktignok litt dyrere enn fotobutikken, men så får du bildene etter et par minutter.

Det lure er å kjøpe store pakker med bilder og bånd;da koster Dells bilder 3,51 kroner med søkke og snøre og Canons 3,97 kroner. Dell-pakken kommer sågar fraktfritt hjem til deg. Skriverne kommer på 1799 kroner for Canon og 1923 for Dell.

Begge skriverne er av typen sublimasjon. Hvis du husker fysikken fra skolen, betyr det at et fast stoff, i dette tilfellet fargestoff fra en syltynn voksfilm, går rett over i dampfase uten å være innom væskefase og ender så opp som fast stoff igjen i spesialpapiret.

Hvor mye fargestoff, er avhengig av hvor mye effekt det mikroskopiske varmeelementet bak filmen blir tilført. Tre runder med tre primærfarger og bildet er et faktum.

Hvor bra blir det? Bra nok til at de fleste får hakeslepp over at noe så bra kan komme ut av noe så lite.

Men: I forhold til gode blekkskrivere er det marginer for forbedring.

Vi sammenliknet bildene med Canons toppmodell Pixma iP8500, som har utrolige åtte farger. Her er det ingen konkurranse. Forskjellen er påtakelig, men skal du ha den i lomma når du skal på fest, må du få deg ny jakke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.