Fotokunst ærer ingeniørkunst

"Både bro- og skipsdesign kan i kyndige hender bli estetiske praktverk av bokstavelig talt stort format. Bildet viser "Color Fantacy" som passerer under en hengebro. (Bilde: Torbjørn Hovland)
Dykkeren har hentet opp prøver av forurenset bunnsediment fra tjernet. Utstyret måtte bæres inn 500m gjennom kratt og småbusker. Vannet i tjernet er forurenset etter SFT's klasse 4. Dykkeren ble spylt i en vaskehall etter oppdraget. (Bilde: Elin K Morgan)

Bildet er tatt på Color Fantasy som passerer Øresundsbrua. Både skip og bru er produkter av ingeniørarbeid på høyt nivå, der også utforming og ikke bare funksjon spiller inn.

Du kan se finalister og vinnere her.

Torbjørn Hovland er skipsingeniør i skipskonsulentfirmaet Vik-Sandvik, men har ikke hatt noe med Color Fantasy å gjøre. Bildet ble tatt under en firmatur til Kiel.

Som fagmann er Hovland mektig imponert over skipet, og syntes passeringen under brua, lyset og linjer måtte festets til fotobrikken.

Vinner i klassen for bilder tatt med mobiltelefon, er Elin K. Morgan. Ikke nok med at bildet har et humoristisk tilsnitt, bildeteksten har også en fin snert av humor: Dykkeren ble spylt i en vaskehall etter oppdraget.

Nytt kamera

Torbjørn Hovland vinner et EOS 350D Digital og kan dermed fortsette sin hobbyfotografering med nytt utstyr. Premien i MMS-klassen er en Siemens SF65 mobiltelefon med 1,3 megapikselkamera. Vi får håpe at vinneren Elin K. Morgan fortsetter å fotografere artige øyeblikk på jobben.

Teknisk Ukeblad mottok om lag 10 MMS-bilder i fotokonkurransen og 150 bilder til hovedkonkurransen.

Kvalitet og motiv varierte meget sterkt.

Kriterier

Bildene ble vurdert av en jury bestående av en grafisk designer, en fotojournalist og en redaktør. Kriteriene for begge kategorier var at bildene skulle vise en typisk eller spesiell arbeidssituasjon innenfor tekniske fag/ingeniørfag - eller din drømmejobb

Bildene ble bedømt etter motiv, komposisjon, kreativitet og teknisk kvalitet.

Se finalistene og de beste bildene på www.tu.no/konkurranse

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå