BYGG

Fotballfolket: – Fornebu blir lakmustesten

Leif Hamnes
17. apr. 2008 - 15:44

– Det var tidenes første VM-kamp under tak, og ble spilt mellom hjemmelaget USA og Sveits i Pontiac Silverdome i Detroit – på gress og med 63 000 tilskuere. Det var en fantastisk opplevelse og en flott atmosfære, som jeg ikke har noe imot å se mer av i Norge. Fornebu Arena vil gi en viktig pekepinn på markedet for dette her til lands, sier Høgmo.

Selv har Høgmo ansvar for å gjøre Norge til Europas beste fotballnasjon – i forhold til folketall. Det fordrer bedre resultater i Europacupene.

Da må konkurransen bli skarpere her hjemme – og sesongen forlenges, slik at spillerne ikke er ute av form når avgjørende kamper spilles i februar og mars.

– Skal vi være konkurransedyktige, må vi ha gode spilleforhold i større deler av året. Allerede i dag er utviklingen kommet langt, og vi er i stand til å spille toppfotball fra starten av mars til slutten av november, sier han.

– Vil bli vanligere

Direktør for Norsk Toppfotball (NTF), Niels Røine, er ikke i tvil om at innendørsarenaer vil bli vanligere og vanligere. Han er glad for at Eliteserien fra neste sesong utvides til 16 lag, men har allerede tatt til orde for å utvide den øverste ligaen til 18 lag på sikt.

Røine tror det på sikt vil tvinge seg fram en diskusjon om å snu sesongen til "dansk" kalender. Og da må klimaet takles.

– Nå får vi førstehåndserfaringer fra Stabæk, og mange vil lære av det. Det er viktig for klubbene å trekke inntekter fra mer enn bare 2 ganger 45 minutter. Samtidig verken tror eller håper jeg på en ren innendørsliga, sier Røine.

På gjerdet

Hva så med selve barometeret på innendørssuksess, fotballsupporteren?

Tromsø-tilhenger og talsmann for Supporteralliansen, Petter Markussen, er avventende positiv til stueklima på fotballkamper.

– Jeg tror ikke stemningen blir dårligere av å være innendørs. Faktisk er min erfaring det motsatte, fra da TIL møtte FC København i Parken. Jeg tror supportere vil foretrekke skyvbare tak, hvis mulig – ellers blir det en ren hallidrett. Og det tror jeg vil føles merkelig på en godværsdag, sier Markussen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.