INDUSTRI

- Forventer utfordrende marked

Konsernsjef i Orkla, Dag J. Opedal.
Konsernsjef i Orkla, Dag J. Opedal. Bilde: Lien, Kyrre
Trond Gram
13. aug. 2008 - 08:54

– Vi er tilfreds med lønnsomhetsutviklingen i 2. kvartal, og industrivirksomheten har samlet sett et godt resultat. Vi forventer imidlertid fortsatt utfordrende markedsforhold fremover, sa konsernsjef Dag J. Opedal i Orkla da han presenterte resultatet for 2. kvartal.

Driftsresultatet økte fra 1,19 milliarder kroner til 1,2 milliarder fra 2. kvartal i fjor til samme periode i år. Driftsinntektene økte fra 14 til 17,6 milliarder kroner.

Volumnedgang i aluminium

Industrikoglomeratet merket også volumnedgang på aluminiumsområdet, men Orkla Aluminium Solutions leverte det selskapet omtaler som et tilfredsstillende resultat på tross av det.

Markedsutsiktende er imidlertid klart svakere i Europa, og det er fortsatt ikke tegn til bedring i USA.

Dyrere solcellefabrikk

Også Elkems resultat var preget av et lavt resultatbidrag fra aluminium, i tillegg til at solcellefabrikken i Kristiansand har et planlagt høyere kostnadsnivå. Sammen med lavere resultatbidrag fra energihandel i 1. kvartal bidro dette til at Elkems resultat i 1. halvår var 379 mill. kroner svakere enn i fjor.

Borregaard på sin side rapporterte om resultatfremgang også i 2. kvartal, men markedsutsiktene for viktige produktområder er svakere fremover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.