Forventer nedgang

TYNT: Det var tynt med besøkende tidlig på åpningsdagen. Selv om det tar seg opp er forventningene moderate hos messeledelsen. (Bilde: Joachim Seehusen)
KLAR FOR INNRYKK: Da dørene ble åpnet kl. 10:00 tirsdag 22 var utstillerne klare for innrykk. (Bilde: Joachim Seehusen)
TOMT: Det er færre utstillere i år, og syntes godt i messehallene på Lillestrøm (Bilde: Joachim Seehusen)
FORBRUKER: Messeldelsen hevder fordelingen mellom proffmarkedet og forbrukermarkedet er uendret 50/50 gjennom messens historie. Vårt inntrykk er likevel at messen blir mer forbrukerrettet. (Bilde: Joachim Seehusen)
  • Bygg

I 2007 var 55 031 besøkende innom Bygg Reis Deg, som hevder å være Nordens største byggmesse. I 2005 trakk messen 61 561 besøkende og i 2003 var 63 069 besøkende innom messen. I år forventer ledelsen ikke mer enn 50 000 besøkende, heter det i en pressemelding på messens nettside.

Det er også færre utstillere i år, 416 mot 439 i 2007 og 460 i 2005. Dermed er trenden en annen enn ellers i Europa. Nedgangstidene til tross, gigantiske tyske BAU satte ny rekord i år og måtte avvise mer enn 200 utstillere.

Helt siden Bygg Reis Deg startet i 1954 har fordelingen av de besøkende mellom proffmarkedet og private vært omtrent 50/50. – Det forventer vi i år også, sier Magnus Østby, salgs- og markedssjef for Bygg Reis Deg. Han legger til at det er områdene miljø, energi og effektivisering som utgjør tyngdepunktene på årets messe.

En vandring i de tre hallene gir et klart inntrykk av at det er flere utenlandske utstillere enn det pleier og det går mye i tysk. – Ja, den observasjonen stemmer nok, bekrefter Østby. – Vi har i år en stor fellesstand fra Norsk – Tysk Handelskammer dessuten har vi en tysk fellesstand har med seg en rekke tyske tekniske bedrifter. Totalt er det utstillere fra 15 land.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå