Fortsetter letingen etter antatt omkomne i Sørum

Søket etter tre antatt omkomne litauere i Sørum fortsetter på sjuende dagen. Årsaken til det dramatiske raset er fortsatt uklar.

Rasområdet på Sørum fotografert fra luften tirsdag.
Rasområdet på Sørum fotografert fra luften tirsdag. Bilde: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NTB
16. nov. 2016 - 09:03

– Mannskapene er i ferd med å komme opp på åstedet, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt på Romerike til NTB onsdag morgen.

I likhet med de foregående dagene er det gravearbeid og søk som er på planen.

De tre litauiske mennene ble tatt av et leirras torsdag forrige uke, og arbeidet med å søke etter dem har pågått siden da.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) skal onsdag møte ordfører Marianne Grimstad Hansen, som tirsdag uttalte at granskingen etter skredet ikke er kommet i gang hos kommunen.

Representanter for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og politiet skal gi statsråden en orientering om kvikkleireskredet, og om forholdene som begrenser søket.

 

Ikke begynt arbeidet

Kommuneledelsen i Sørum har ikke hatt tid til å begynne arbeidet med å undersøke omstendighetene rundt leirraset, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen (H).

– Fra kommuneledelsens side har vi ikke hatt tid til å konsentrere oss om noe annet enn ulykken. Jeg og kriseledelsen bruker dagene på å jobbe med berørte og bistå politiet, sier ordføreren.

Hun understreker at kommunen har begynt arbeidet med å hente fram dokumentasjon, men at de ikke har begynt å gå gjennom materialet, som for øvrig også er blitt lagt ut på internett.

– Vi skal ha en gjennomgang av hva som er gjort, hva som skulle vært gjort og hvem som har gitt advarsler om hva, men det er for tidlig å si noe sikkert, sier Grimstad Hansen.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.