BYGG

– Fortsetter dialogen med huseierne

PLAGSOMT VARMT: Beate Karlsen og Håvard Hokholt har det plagsomt varmt i huset sitt i Lommedalen. Husentreprenøren JM Byggholt lover fortsatt dialog med paret.
PLAGSOMT VARMT: Beate Karlsen og Håvard Hokholt har det plagsomt varmt i huset sitt i Lommedalen. Husentreprenøren JM Byggholt lover fortsatt dialog med paret. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
9. juli 2010 - 10:37

Teknisk Ukeblad skrev i går om paret Beate Karlsen og Håvard Hokholt i Lommedalen, som sliter med at huset deres er så varmt at de må reise bort i helgene for å sove ut.

Les saken:

Nå sier markedssjef Merete Løberg i JM Byggholt, som har satt opp lavenergihusene i Trulsrudskogen, at de vil fortsette dialogen med huseierne.Pilotprosjekt

– Trulsrudskogen A7-3 består av 6 lavenergihus. Det er egentlig ikke passivhus vi har ført opp her. Rene passivhus har enda strengere krav til energiforbruk enn det et lavenergihus har. Men det har jo egentlig ikke noe med denne saken å gjøre, medgir Løberg til Teknisk Ukeblad.

Prosjektet ble gjennomført som et pilotprosjekt hvor Isola og JM Byggholt har samarbeidet for å bygge energieffektive og fuktsikre boliger.– SINTEF-oppfølging

– SINTEF Byggforsk har fulgt opp prosjektet under bygging med vurdering av isolasjonstekniske detaljer, fukt- og lufttetthetsmålinger og vurdering av fremtidig energiforbruk, sier Løberg.

Hun hevder at detaljløsningene er i tråd med kravene i byggeforskriftene og med prinsippene i Byggforskserien.– Ingen akvariekommentar

– Vi kjenner til at noen kunder i boligområdet opplever at husene er for varme. Derfor har vi hatt en løpende dialog med dem det gjelder. Denne dialogen vil vi forsette direkte med kunden og kundens representant, sier Løberg.

Hun vil ikke kommentere påstandene fra JM Byggholt om at varmen i huset skyldes vann i akvarier og varme fra et fryseskap.

– Det har jeg ikke lyst til, sier Løberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.