KRAFT

Fortsetter arbeidet med grønne sertifikat

- VENTER PÅ SVERIGE: Olje- og energiminister Åslaug Haga viser til at svenskene trenger avklaringer fra EU for å kunne begynne reelle forhandlinger om et felles grønt sertifikatmarked med Norge.
- VENTER PÅ SVERIGE: Olje- og energiminister Åslaug Haga viser til at svenskene trenger avklaringer fra EU for å kunne begynne reelle forhandlinger om et felles grønt sertifikatmarked med Norge. Bilde: Jannicke Nilsen
23. mai 2008 - 11:35

Fredag skrev VG at det er full stans i arbeidet med et felles norsk-svensk sertifikatmarked. Men Haga avviser det.

– Det er ikke avklart et videre tidsløp med Sverige. Dette innebærer at det ikke er avtalt med min svenske statsrådskollega når vi kan gå over i en forhandlingsfase. Jeg møter den svenske næringsministeren i løpet av de neste ukene for å drøfte det videre arbeidet. Det er dermed ikke riktig som VG skriver at det er «full stopp» i dette arbeidet, sier olje- og energiminister Åslaug Haga i en pressemelding.

Hun opplyser at regjeringen fortsatt er optimistisk når det gjelder muligheten for å bli enig med svenskene.

– Det er vår forståelse at det er et klart ønske også på svensk side om å få dette til. På norsk side er vi villig til å strekke oss langt for å få en løsning så raskt som mulig, sier Haga.

Sverige har signalisert at de trenger tid til å avklare hva EUs fornybardirektiv betyr for dem.

– Dette kan bety at det vil ta noe lenger tid å få på plass et felles marked for grønne sertifikat enn vi ideelt kunne ønske fra norsk side. Vårt utgangspunkt er at vi ønsker å få dette på plass så raskt som mulig, sier Haga. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.