INDUSTRI

Fortsetter å kutte

KUTTER: Konsernsjef Olav Volldal i Kongsberg Automotive vil fortsette å kutte der det trengs.
KUTTER: Konsernsjef Olav Volldal i Kongsberg Automotive vil fortsette å kutte der det trengs. Bilde: Berit Roald
Camilla Aadland
29. apr. 2009 - 11:25

– Gitt markedet der ute, er vi faktisk svært fornøyd med det vi har oppnådd første kvartal, sa konsernsjef Olav Volldal i Kongsberg Automotive (KA) da han i dag presenterte tallene fra første kvartal.

Omsetningen i første kvartal var på 143,3 millioner euro, mot 262,3 millioner euro i samme periode i fjor.Kutter kostnader

Volldal mener imidlertid at det ikke lenger er riktig å sammenligne med første kvartal i fjor, fordi markedet er så forskjellig.

– Vi sammenligner heller med forrige kvartal, og ser du på første kvartal hadde vi en omsetning på 36 millioner svakere enn fjerde kvartal, men samme resultat. Vi har kompensert for fallet med kostnadsreduksjoner, sier Volldal.Vil fortsette å kutte

Volldal legger vekt på at KA vil fortsette å redusere så lenge markedet faller.

Bare i dette kvartalet har de stoppet produksjon to steder, i Australia og i Nederland.

– Vi har gjennomført en omfattende restrukturering, som vil fortsette i 2009. Siden starten av 2008 har vi redusert med 3200 personer, og i første kvartal i år har vi redusert med 564, sier Volldal.

Han trekker samtidig frem at Kongsberg Automotive fremdeles får nye kontrakter.

– Det at vi får ordrer er bevis på at vi fremdeles klarer å bringe innovasjon til markedet. Vi har fremdeles en konkurransedyktig FoU-ressurs, sier han.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.