T2

Fortsatt PS3-tap for Sony

SLIM: Playstation 3 er fortsatt et tapsprosjekt for Sony, isolert sett.
SLIM: Playstation 3 er fortsatt et tapsprosjekt for Sony, isolert sett. Bilde: Sony
Stein Jarle Olsen
25. aug. 2009 - 13:53

Da Sony lanserte Playstation 3 i 2006, anslo analysebyrået iSuppli at maskinen kostet hele $805,85 (20 GB) og $840,35 (60 GB) å produsere.

Det betyr at Sony tapte opptil 306 dollar per maskin de solgte, ettersom konsollen ved lansering kostet henholdsvis $499 og $599.

Fortsatt tap

I desember i fjor gjorde iSuppli en ny analyse, og kom frem til at maskinen da kostet $448,73 å produsere.

Da var imidlertid utsalgsprisen redusert til $399, slik at selskapet fortsatt tapte penger om man kun regner inntekter fra selve konsollen.

Koster mindre

I en konferanse med investorer og analytikere nylig sa Sonys finanssjef Noboyuki Oneda at produksjonskostnaden har gått ned med 70 prosent siden lanseringen, noe som skulle tyde på at maskinen koster rundt 240 dollar å produsere.

Det er langt under selv den nye utsalgsprisen på 299 dollar, som ble annonsert sammen med PS3 Slim nylig.

Isolert; ja

Men på spørsmål fra britiske The Times svarer Sony-sjef Kaz Hirai at Sony fortsatt taper penger på konsollen.

– Om du kun snakker om maskinvaren er svaret ja. Det skaper store overskrifter, men jeg tror ikke det er tilfelle for bransjen vi alle er i, enten det er Playstation, Xbox eller Wii. Jeg tror en bedre indikator er å snakke om bransjen som en hel platform, og å spørre om man tjener penger både på maskinvare, programvare og tilbehør. Og svaret på det spørsmålet er ja.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.