SAMFERDSEL

Fortsatt økt trafikk gjennom bomstasjonene i Oslo

Biltrafikken i Oslo økte med 2,6 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra bompengeselskapet Fjellinjen.

Som ventet steg trafikken gjennom bomringen i Oslo fra februar 2022 til februar 2023. Dette kameraet er montert på en bomstasjon på Mosseveien (E18) inn mot Oslo.
Som ventet steg trafikken gjennom bomringen i Oslo fra februar 2022 til februar 2023. Dette kameraet er montert på en bomstasjon på Mosseveien (E18) inn mot Oslo. Illustrasjonsfoto: NTB/Heiko Junge
6. mars 2023 - 08:03

I februar ble det registrert 29,1 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner. I samme måned i fjor var tallet 28,7 millioner, opplyser bompengeselskapet i en pressemelding.

– 12. februar i fjor ble de siste koronarestriksjonene opphevet. Det var derfor forventet at trafikken i år skulle være noe høyere enn i fjor, sier Stian Strøm Arnesen, som er analyseansvarlig i Fjellinjen.

Andelen elbiler fortsetter å øke på veiene i Stor-Oslo. I februar var elbil-andelen som omfatter personbiler og elvarebiler 33,9 prosent. Det er en økning på 4,2 prosentpoeng fra februar 2022, da andelen var 29,7.

Flytoget.
Les også

Nye togproblemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.