SAMFERDSEL

Fortsatt økt trafikk gjennom bomstasjonene i Oslo

Biltrafikken i Oslo økte med 2,6 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra bompengeselskapet Fjellinjen.

Som ventet steg trafikken gjennom bomringen i Oslo fra februar 2022 til februar 2023. Dette kameraet er montert på en bomstasjon på Mosseveien (E18) inn mot Oslo.
Som ventet steg trafikken gjennom bomringen i Oslo fra februar 2022 til februar 2023. Dette kameraet er montert på en bomstasjon på Mosseveien (E18) inn mot Oslo. Illustrasjonsfoto: NTB/Heiko Junge
6. mars 2023 - 08:03

I februar ble det registrert 29,1 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner. I samme måned i fjor var tallet 28,7 millioner, opplyser bompengeselskapet i en pressemelding.

– 12. februar i fjor ble de siste koronarestriksjonene opphevet. Det var derfor forventet at trafikken i år skulle være noe høyere enn i fjor, sier Stian Strøm Arnesen, som er analyseansvarlig i Fjellinjen.

Andelen elbiler fortsetter å øke på veiene i Stor-Oslo. I februar var elbil-andelen som omfatter personbiler og elvarebiler 33,9 prosent. Det er en økning på 4,2 prosentpoeng fra februar 2022, da andelen var 29,7.

Stadig flere norske bedrifter får øynene opp for hvor viktig EU er for det grønne skiftet, ifølge administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge (t.h.). Her lanserer han en eksportsatsing sammen med daglig lede Sjur Bratland i Norwegian Energy Partners.
Les også

Flere norske bedrifter peker på EU som viktigste pådriver for grønt skifte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.