IKT

Fortsatt norsk FoU

27. sep. 2001 - 19:26

Ericsson etablerer en felles nordisk markeds- og salgsorganisasjon for sine kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Etableringen er en del av konsernets effektiviseringsprogram, og vil i år berøre ca. 40 av 1000 stillinger i Ericsson Norge. Selskapet og de ansatte arbeider for å unngå oppsigelser.

– Opprettelsen av en nordisk markedsorganisasjon er en naturlig tilpasning til at de fleste nordiske teleoperatørene, som er Ericssons største kunder, nå ser på hele Norden som sitt hjemmemarked. Samtidig er dette et nødvendig tiltak for å redusere kostnader, sier administrerende direktør Tor Ø. Frydenberg i Ericsson AS.

Lokal betjening

Markedsorganisasjonen vil fortsatt ha enheter i alle de fire landene, og kundene skal fortsatt betjenes lokalt. Gjennom samordningen vil kundene lettere få tilgang til Ericssons ressurser, kompetanse og erfaringer på tvers av landegrensene.

Den nordiske markedsenheten skal ledes av Steinar Tveit, som nå er administrerende direktør for Ericssons svenske markedsselskap og tidligere har ledet Ericsson i Norge. Tor Ø. Frydenberg fortsetter som administrerende direktør for Ericsson AS i Norge.

Vil unngå oppsigelser

Omorganiseringen fører til at antall ansatte reduseres i alle de fire landene. Nedbemanningen ligger innenfor konsernets tidligere annonserte rammer for effektiviseringsprogrammet.

Ericsson i Norge har i tett dialog med de ansattes representanter utformet en rekke tiltak for å unngå oppsigelser. For en del er det allerede funnet løsninger, og det arbeides fortsatt aktivt med å finne nye oppgaver innenfor konsernet. Blant annet vil berørte med relevant bakgrunn ha fortrinnsrett til et antall nye stillinger som nå opprettes ved utviklingsvirksomheten i Asker. Selskapet tilbyr også støtte- og veiledningstjenester for å hjelpe den enkelte til å finne nye oppgaver utenfor konsernet, samt garantiinntekt i en nærmere angitt periode.

Sikre driften

– Etableringen av en nordisk markedsenhet innebærer dessverre at noen av våre dyktige medarbeidere i Asker og Grimstad mister sine nåværende oppgaver. For en bedriftsleder er det trist å måtte gi ansatte en slik beskjed, men med vanskelige tider i telekombransjen er dette dessverre nødvendig for å kunne sikre den videre driften, sier Frydenberg.

Dette er første gang Ericsson AS varsler mulige oppsigelser i forbindelse med konsernets effektiviseringsprogram. Tidligere i sommer ble det klart at Ericssons omfattende utviklingsvirksomhet i Asker og Grimstad skal videreføres på omtrent samme nivå som tidligere, og at de norske avdelingene fortsatt skal ha hånd om utviklingen av sentrale deler av Ericssons løsninger for GSM, GPRS og UMTS.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.