ENERGI

Fortsatt meget sterkt resultat for Equinor

Equinor fikk et justert driftsresultat på 17,6 milliarder dollar, tilsvarende rundt 174 milliarder kroner, i andre kvartal. Selskapet øker nå utbyttet. 

Equinor-sjef Anders Opedal. Selskapet presenterte kvartalstallene onsdag.
Equinor-sjef Anders Opedal. Selskapet presenterte kvartalstallene onsdag. Foto: Eirik Helland Urke (arkiv)
27. juli 2022 - 08:24

Resultatet ligger opp mot hva det var i første kvartal i år, da selskapet hadde rekordhøye 18 milliarder dollar i justert driftsresultat. Tilsvarende tall i andre kvartal i fjor var 4,6 milliarder dollar.

– Russlands invasjon av Ukraina har påvirket allerede stramme energimarkeder og skapt en energikrise med høye priser som treffer folk og alle sektorer i samfunnet. Equinor gjør sitt beste for å sørge for sikre og pålitelige energileveranser til Europa, samtidig som vi fortsetter å investere i energiomstillingen, sier konsernsjef Anders Opedal i en kommentar til kvartalstallene.

Høye priser

– Equinor fortsetter å levere høy gassproduksjon fra norsk sokkel, inkludert volumer fra Hammerfest LNG, som nå er trygt tilbake i produksjon. Solid drift sammen med høye priser ga sterke finansielle resultater med et justert driftsresultat på mer enn 17 milliarder dollar før skatt, fortsetter han.

Konsernsjefen trekker samtidig blant annet fram at Equinor har investert i det britiske kraftselskapet Triton Power og batterilagringsselskapet East Point Energy i USA.

Doblet omsetningen

Omsetningen var drøyt 36 milliarder dollar i årets andre kvartal. Det er omtrent på nivå med første kvartal i år – og nesten en dobling fra andre kvartal i fjor.

Equinor betalte nesten rundt 13 milliarder dollar – tilsvarende 128 milliarder kroner – i skatt i årets andre kvartal. Det er en økning fra i underkant av 3 milliarder dollar i andre kvartal i fjor.

Utbytte på 70 cent

Selskapet kommer til å utbetale et kontantutbytte på 70 cent per aksje i andre og tredje kvartal – fordelt på 20 cent i ordinært utbytte og 50 cent i ekstraordinært utbytte. Den ekstraordinære delen er økt fra 20 cent. Den norske staten eier 67 prosent av aksjene i Equinor.

Equinors resultat var noe bedre enn ventet. Før framleggingen innhentet selskapet anslag fra 26 analytikere til hva det ville ligge på, og den såkalte konsensusen var 16,9 milliarder dollar.

Norske olje- og gasselskaper kan bli pålagt å bygge opp store lagre for CO2-lagring framover. Bildet er fra Sleipner A-platformen.
Les også

Ny lov skal gjøre EUs industri grønnere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.