NYHETER

Fortsatt ledige plasser på "Smarte veger"

Samferdselminister Ketil Solvik-Olsen kommer svært oppdatert på fagfeltet når han åpner konferansen "Smarte veger" 25.september.

21. aug. 2014 - 10:27

For uken før konferansen "Smarte veger" går av stabelen i Oslo 25. september, reiser samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sammen med over 60 andre norske deltagere til ITS World Congress i Detroit. Dette er årets store internasjonale begivenhet for de som jobber med samvirkende systemer, autonome kjøretøy og hvordan store datamengder gir en mer effektiv transport.

Derfor blir det en særdeles oppdatert statsråd innen temaet som åpner konferansen "Smarte veger", der fagfolk med ulik bakgrunn skal se inn i glasskula og beskrive de store endringer i tiden som kommer innen veg og trafikk.

 

Underholdene og tankevekkende

Ved siden av statsråd Ketil Solvik-Olsen, byr arrangørene på et variert og sammensatt program som både vil bli underholdende og tankevekkende.

Kjente navn som framtidsforsker Erik Newth og Erling Dokk Holm, også han kjent debattant på byutvikling og arkitektur, er å finne blant innlederne.

 

Skuer inn i horisonten

ITS er fellesbegrepet for bruk av informasjon- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i transportsektoren, og her vil Vegdirektoratets fremste ekspert på området, Anders Godal Holt, dele med deltagerne hva han skuer inn i horisonten.

Norconsults Sebastiano Lombardo skal snakke om plassen innovativ tenkning bør ha i vegbygging, mens to innledere fra Statens vegvesens E39-prosjekt tar for seg forskningsprogrammene rundt utviklingen av ny teknologi som er satt i gang for å sikre en fergefri kystriksveg.

Konferanseansvarlig i TU Event Terje Edvartsen sier at det er god fart i påmeldingene, men at det forsatt er ledige plasser for de som blir med på denne spennende dagen på Felix konferansensenter på Akers brygge i Oslo.

Mer om konferansen og komplett program finner du her:

http://event.tu.no/smarte-veger

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.