KRAFT

Fortsatt lavt strømforbruk

- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag.
- RENESSANSE: U-land har og vil fortsette å ha et enormt behov for økt energiproduksjon i framtiden. - Her ser jeg at Norge, med sin betydelige kompetanse på vannkraft vil kunne oppleve en renessanse med det fokuset vi har på klima, sa Haga på Energirådets møte.nylig ettermiddag. Bilde: Gorm Kallestad / Scanpix
Ole K. Helgesen
28. apr. 2008 - 12:30

De siste årene er strømforbruket i husholdningene gått ned til tross for at boligene er blitt større. Dette kan blant annet forklares med økte energipriser og mer fokus på energisparing, bedre isolasjon og mer energieffektivt elektrisk utstyr.

Energiforbruket har gått kraftig ned siden tusenårsskiftet. Mellom 1980 og 2000 lå det gjennomsnittlige årsforbruket i en husholdning på rundt 23-24.000 kilowattimer, men i 2006 var energiforbruket til stasjonære formål på 21.600 kilowatt, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.