IT

– Fortsatt konsesjon til piratjegere

Advokatfirmaet Simonsen fikk avslag fra Datatilsynet om å få forlenget konsesjonen sin frem til 31.12.2010. Nå vil Kulturdepartementet si sitt.
Advokatfirmaet Simonsen fikk avslag fra Datatilsynet om å få forlenget konsesjonen sin frem til 31.12.2010. Nå vil Kulturdepartementet si sitt.
23. juni 2009 - 13:31

Piratjegerne i advokatfirmaet Simonsen fikk avslag på søknaden om forlenget tillatelse til å samle inn informasjon om virksomheten til folk som driver med ulovlig fildeling på nettet.

Ikke regelverk

Datatilsynet viste til at det de tre siste årene ikke har kommet noe regelverk eller retningslinjer for håndtering av slike saker, noe som var en forutsetning for at den opprinnelige konsesjonen ble gitt.

Les mer: Datatilsynet stanser piratjegerne

Nå etterlyser tilsynet politiske signaler om hvordan slike opplysninger og saker skal håndteres, men må smøre seg med tålmodighet.

– Vi stiller oss bak den første anbefalingen om å gi konsesjon, og vi vil skrive et nytt brev med en slik anbefaling, sier statssekretær Wegard Harsvik (Ap) i Kultur- og kirkedepartementet til NTB.

Retningslinjer

Eventuelle formelle retningslinjer og lovverk kommer ikke på plass før i åndsverkloven, som skal behandles neste år.

I tillegg har personvernkommisjonen kommet med noen forslag og anbefalinger, men denne rapporten er fortsatt ute på høring.

– Det er naturlig å omtale retningslinjer i den kommende åndsverkloven, sier Harsvik.

Advokatfirmaet Simonsen vil klage avslaget inn for personvernnemnda og be om oppsettende virkning.

Prosessen komme trolig til å ta flere måneder.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.