NYHETER

Fortsatt ingen avklaring om Bøkfjordbrua

Det er fortsatt ingen avklaring om byggingen av Bøkfjordbrua i Finnmark. Tingretten har godtatt et krav fra Skanska som hindrer Vegvesenet i å inngå kontrakt med HAK Entreprenør, men hvem som til slutt skal bygge brua, er ikke avgjort.

Det er fortsatt ingen avklaring om hvem som skal bygge Bøkfjordbrua. Det eneste som er sikkert er at den en gang skal overta trafikken på E105 fra Elvenes bru i bakgrunnen. (Ill.: Statens vegvesen)
Det er fortsatt ingen avklaring om hvem som skal bygge Bøkfjordbrua. Det eneste som er sikkert er at den en gang skal overta trafikken på E105 fra Elvenes bru i bakgrunnen. (Ill.: Statens vegvesen)
22. des. 2014 - 13:20

Oppdraget ble utlyst allerede i juli. Tre entreprenører meldte sin interesse. HAK Entreprenør fra Alta ga et anbud på 117,6 millioner kroner. Nærmeste konkurrent var Skanska som ville ha 128,7 mill. for å bygge brua.

Vegvesenet innstilte på at jobben skal gå til Alta-firmaet, men Skanska mente at det manglet kompetanse til å utføre jobben og klaget derfor på vedtaket. Nå har saken vært behandlet av Tingretten i Oslo.

- Skanska fikk medhold i et krav om midlertidig forføyning som hindrer oss i å inngå kontrakt med HAK Entreprenør, men retten har ikke tatt standpunkt til bakgrunnen for Skanskas krav. Før vi kan kan inngå kontrakt med noen, må vi få en rettkraftig avgjørelse i spørsmålet om regelverket for anskaffelser ble brutt da konkurransen ble gjennomført. Saken skal nå vurderes av juridisk avdeling i Vegdirektoratet, sier prosjektleder Kåre Ramberg i Statens vegvesen.

Bøkfjordbrua inngår i en 5 km kilometer lang ny strekning på E105 i Sør-Varanger kommune. Etter planen skal vegen være ferdig innen utgangen av september 2016.

E105 er den eneste mellomriksvegen mellom Norge og Russland. Den har en standard som ikke er en så viktig veg verdig. Åpningen av den nye vegstrekningen vil bety en vesentlig standardheving, men det kan ikke skje før Bøkfjordbrua er ferdig.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.