NYHETER

Fortsatt i minus for Risa as

Risa-konsernet havnet i 2011 med et minus på 21 mill kroner av omsetning på 1,196 milliarder kroner. Men rogalendingene øyner bedre tider.

Finansdirektør for Risa-konsernet, Jarl Scheie.
Finansdirektør for Risa-konsernet, Jarl Scheie.
Redaksjonen Våre Veger
4. juli 2012 - 09:47

2010 var preget av etterdønninger av finanskrisen, tøffe vintre, permitteringer og gamle drifts- og vedlikeholdskontrakter som påførte oss tap. Sommeren 2011 snudde imidlertid trenden og gav oss en god omsetning i andre halvår. Etter å ha foretatt tapsavsetninger på gamle prosjekter i størrelsesorden 45 millioner kroner, blir summen for 2011 likevel under null.

- Vi stopper på en omsetning på 1,196 milliarder kroner og et driftsresultat på - 21 millioner kroner for året som helhet. Dette er en forbedring fra 2010, men fremdeles ikke bra nok, sier finansdirektør for Risa-konsernet Jarl Scheie.I Risa as legges det for 2012 opp til et aktivitetsnivå på lik linje med 2011.

- Vi har en god ordrereserve i selskapet og mye å regne på. De første veikontraktene var tøffe, men har gitt oss god erfaring og kompetanse som vi skal ha glede av fremover. Den gamle Stavanger kontrakten var smertefull og gikk ut i fjor, mens den nye kontrakten fungerer bra. Ytterligere to kontrakter fullføres nå i 2012.

- Det første halvåret av 2012 har gitt oss en god start. Vi har fram til mai i år oppnådd en omsetning på 480 millioner kroner, noe som 20 millioner mer enn i fjor. Driftsresultatet er positivt og hele 16 millioner kroner bedre enn foregående år. Dette gir oss et mye bedre utgangspunkt for året enn vi hadde i fjor, sier Scheie.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.