ENERGI

Fortsatt høyt el-forbruk

12. okt. 2000 - 16:54

Totalt var forbruket av elektrisk kraft på 8.653 GWh i august. Ser man bort fra forbruket i den kraftkrevende industrien, var forbruket rekordhøyt: 5.833 GWh – nesten 10 prosent mer enn i august i fjor.

Forbruket innen kraftkrevende industri økte med vel 5 prosent i perioden.

Men samtidig med det høye forbruket var produksjonen rekordhøy. Produksjonen av elektrisk kraft var i august 10 994 GWh – opp 13,2 prosent – og Norge kunne dermed eksportere el-kraft.

Den høye el-produksjonen kan sees i sammenheng med at månedsnedbøren var over normalen for det meste av landet og at fyllingsgraden i vannmagasinene var godt over medianen for perioden 1990–1999, forklarer SSB.

Det innebærer at Norge kunne eksportere rekordhøye 2 361 GWh elektrisk kraft i august. Med en samtidig import av elkraft på bare 20 GWh, ble også eksportoverskuddet rekordhøyt. Verdien av eksportoverskuddet var i august 184,3 millioner kroner.

Statistisk sentralbyrå mener det høye el-forbruket må ses i sammenheng med prisnedgangen på elektrisk kraft som fant sted i 3. kvartal i år, fordi månedstemperaturen faktisk lå over gjennomsnittet for perioden over det meste av landet.

Hittil i år har nordmenn totalt brukt 81.861 GWh, 4,2 prosent mer enn i tilsvarende periode i fjor, ifølge SSB-oversikten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.