IT

Fortsatt godt for Telenor

PAKKER KOFFERTEN: Jon Fredrik Baksaas i Telenor skal til Barcelona for å møte resten av verdens mobilelite.
PAKKER KOFFERTEN: Jon Fredrik Baksaas i Telenor skal til Barcelona for å møte resten av verdens mobilelite. Bilde: Telenor

– Vi leverer et kvartal med sterk EBITDA-margin og en solid kontantstrøm fra driften, til tross for redusert inntektsvekst. Våre mobiloperasjoner økte antall abonnement med seks millioner i løpet av tredje kvartal, og hadde totalt 159 millioner ved utgangen av kvartalet. Vi opprettholder utsiktene for 2008, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Les også: Telenor topper etikk-kåring

Økt omsetning

Redusert omsetningsvekst til tross, omsetningen økte med fire prosent fra tredje kvartal 2007 til tredje kvartal 2008.

Totalt omsatte selskapet for 27,6 milliarder kroner, og satt igjen med en margin før skatt på 36,3 prosent, opp fra 35,7 i samme periode i fjor.– Våre forretningsomgivelser er for tiden mer turbulente, og vi forutser en periode med lavere global vekst. Spesielt i Asia blir inntektsutviklingen fortsatt påvirket av makroøkonomiske forhold og sterk konkurranse, sier Baksaas.

Les også:

Bra i Norge

Etter skatt satt Telenor igjen med snaut 3 milliarder kroner.

Hjemme i Norge vokste mobilomsetningen med fem prosent, mens internettdelen Telenor Broadcast sikret en "betydelig" økning i antall bredbåndsabonnementer.

Markedene i sentral-Europa ser også ut til å gå relativt bra.

– Jeg er fornøyd med at alle våre virksomheter i Sentral- og Øst-Europa har opprettholdt sterke markedsposisjoner og levert gode finansielle resultater i kvartalet. Spesielt ser Kyivstar resultater av sin strategi med å prioritere økt kvalitet både i nettverket og tjenester, sier Baksaas.

I dag kom også nyheten om at Telenor har inngått en avtale om å kjøpe aksjer i det indiske selskapet Unitech Wireless.

Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.