Fortsatt fergeproblemer på E39

Etter at 13 fergeavganger mellom Halhjem og Sandvikvåg ble kansellert onsdag og torsdag, er ytterlige fire avganger kansellert fredag.

Torghatten Nord tok over fergestrekningen mellom Halhjem og Sandvikvåg på E39 1. januar.
Torghatten Nord tok over fergestrekningen mellom Halhjem og Sandvikvåg på E39 1. januar. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
NTB
4. jan. 2019 - 10:08

Avgangene fra Sandvikvåg klokken 11 og 12.40, i tillegg til avgangene fra Halhjem klokken 10.10 og 15.10, er innstilt. Det melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter natt til fredag.

Kanselleringene onsdag og torsdag kom som følge av tekniske problemer for Torghatten Nord, fergeselskapet som fra 1. januar overtok driften av sambandet.

Ifølge Sysla har overtakelsen av fergesambandet gått alt annet enn knirkefritt. Ingen av de fem fergene selskapet bestilte til å trafikkere sambandet, har blitt levert i tide. Selskapet leide derfor inn fire ferger. Onsdag oppdaget selskapet at reserveferga «Bastø III» hadde en defekt ventil på en motor, skriver NRK. Reservedelen må flys inn fra Nederland.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Det var veldig synd at noe slikt skulle skje allerede på dag tre, men vi må tenke på sikkerheten til passasjerene. I det store og det hele synes vi det har gått bra. Det har vært noen utfordringer, men vi tar det på strak arm for at publikum ikke skal bli rammet, sier driftssjef Reidar Fredriksen.

E39 er hovedfartsåren langs vestlandskysten. Fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg brukes av mange pendlere blant annet til og fra Bergen.

Overfor NRK understreker Torghatten at tre innleide ferger går som planlagt.

LES OGSÅ: Dårlig start for Torghatten på fergesambandet Halhjem - Sandvikvåg

LES OGSÅ: Ny fergekontrakt inngått på Indre Sunnmøre

LES OGSÅ: Det blir verken bru eller tunnel mellom Moss og Horten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.