NETTARKIV

Fortsatt byggestopp

21. aug. 2000 - 13:46

Statsbygg aner ikke når Bygg for biologiske basalfag (BBB) i Bergen kan sluttføres. De innvendige arbeidene på bygget ble stanset før sommeren, fordi prosjektet ikke greide å holde seg innenfor kostnadsrammen på 800 millioner kroner.

Statsbygg ønsker ikke at BBB skal gå inn i rekken av store statlige prosjekter som er underbudsjettert i forhold til risiko og usikkerhet. BBB omfatter et areal på i alt 30.000 kvadratmeter. Bygget skal huse flere institutt fra Universitetet i Bergen (UiB).

Anlegget ble igangsatt våren 1998 og skulle avsluttes sommeren 2002. Byggeleder Trygve Matthiessen i Siviling. Erik Fylkesnes AS sier til
tekblad.no at byggearbeidet frem til tett hus fortsetter etter planen. De innvendige arbeidene skulle begynne i september.

Avdelingsdirektør Berit Skarholt i Statsbygg tror det vil ta flere måneder å utarbeide et beslutningsgrunnlag i saken. Vedtaket om å stanse arbeidene på BBB ble gjort av Statsbygg i samarbeid med Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet og Finansdepartementet. Nå er det uklart hvem som skal fatte vedtak om fullføringen. – Trolig må saken legges frem for Stortinget igjen, sier Skarholt.

De som rammes av byggestansen, er de over 1000 forskerne, studentene og ansatte ved UiB og Haukeland sykehus som venter på sitt nye arbeidssted. BBB er viktig for å få utdannet flere leger i Bergen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.