NETTARKIV

Forsvarsbygg utvikler BIM-handel

FRI FLYT: Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg vil ha fri flyt av varer - ikke gjennom EU eller EØS men gjennom åpne IT-standarder og buildingSmart.
FRI FLYT: Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg vil ha fri flyt av varer - ikke gjennom EU eller EØS men gjennom åpne IT-standarder og buildingSmart. Bilde: Terje Skåre
Joachim Seehusen
28. mai 2009 - 14:18

Innovasjon Norge, Forsvarsbygg og Norsk Byggtjeneste AS har signert en offentlig utviklingskontrakt (OFU-kontrakt) på 15 millioner kroner for å utvikle sømløs informasjonslogistikk og effektiv e-handel i bygg- og anleggsbransjen. En slik løsning er en forutsetning for en vellykket utvikling av buildingSmart i Norge.

Målet er å utvikle en kommunikasjonsplattform som gjør det mulig for Forsvarsbygg å etablere en e-handelsportal som håndterer de merkantile prosessene både i bygge- og driftsfasen. Plattformen sørger for koblinger mellom varedatabaser, bygningsinformasjonsmodeller (BIM) og e-handelsløsninger. Plattformen er en viktig komponent i utviklingen av buildingSmart-teknologien, der hensikten er å digitalisere og effektivisere byggeindustrien. Målet er å koble sammen ulike databaser innen bygg, elektro og VVS basert på åpne buildingSmart-standarder.

Prosjektet støttes av Innovasjon Norge med 4,3 mill. kroner. I tillegg til Norsk Byggtjeneste AS er Elektroforeningen og Norske Rørgrossisters Forening med som likeverdige partnere.

– Som stor statlig eiendomsaktør skal Forsvarsbygg være en pådriver for utviklingen av buildingSmart-teknologien i en bransje som trenger modernisering og effektivitetsøkning. Å utvikle en e-handlingsløsning som tilrettelegger for den digitale utviklingen av alle prosessene knyttet til bygging, drift og utvikling av eiendommer, er derfor et langt steg i riktig retning, sier adm. direktør i Forsvarsbygg Frode Sjursen. JS

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.