BYGG

Forsvarsbygg-pris til Idrettsparken

HELTRE: Idrettsparken boliger på Rena har fasader av heltre, sydendte balkonger og felles grønarealer.
HELTRE: Idrettsparken boliger på Rena har fasader av heltre, sydendte balkonger og felles grønarealer. Bilde: Montajse AS
Fredrik Drevon
28. nov. 2011 - 13:51

Fakta om bygningene

 • Byggeår 2009–10.
 • Totalentreprise.
 • Prosjektkostnad 88 mill. kr.
 • 20 leil., 6 hus i 3 og t etg.
 • Samlet areal på 3030 m² (Bta.).
 • Parkeringskjeller for 40 biler.


Personell

 • Arkitekt: LPO Arkitekter AS.
 • Arkitekt i detaljprosjekteringen: Arkitektkontoret Birger Håheim AS.
 • Prosjektledelse: Forsvarsbygg ved områdeleder Tina Kalsveen og regionsjef Jens Levi Moldstad og Sjåtil & Fornæss AS.
 • Byggeledelse: Forsvarsbygg ved byggeleder Ståle Tupsjøen og Sjåtil & Fornæss AS.
 • Rådgivende ingeniører: Roar Jørgensen AS, siv.ing. Nils Ivar Bovim, Brekke & Strand Akustikk AS, siv.ing. Albert Ølnes AS, Bright Rådgivende VVS AS, ECT AS, Hindhamar AS, Bangs Oppmåling AS.
 • Utførende entreprenør: Senter Bygg Entreprenør AS.

Kilde: Forsvarsbygg

Årets utdeling fant sted på Nasjonalmuseet - Arkitektur, et par kvartaler fra Forsvarsbyggs kontor i Oslo.

Nattverd

Etter en lang prosedyre med taler og presentasjoner opplest fra manuskript, kunne prisen deles ut til vinnerlaget bak Idrettsparken boliger på Rena.

Da de 11 diplommottakerne stilte seg opp i en halvsirkel i den dunkelt belyste salen fikk prisutdelingen et nattverdsaktig preg.

Eneste kvinne på vinnerlaget var områdeleder i Forsvarsbygg Tine Kalsveen. Til gjengjeld fikk hun æren av å motta selve prisen i tillegg til diplom.

Kalsveen delte prosjektlederansvaret med Jens Levi Moldstad og Sjåtil og Fornæss AS.

BEGRUNNELSE: Juryleder og rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Karl Otto Ellefsen, forteller om de nominerte.
BEGRUNNELSE: Juryleder og rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Karl Otto Ellefsen, forteller om de nominerte. Foto: Fredrik Drevon Fredrik Drevon

– God planløsning

I juryens begrunnelsen het det at

– Juryen berømmer Idrettsparken boliger for god planløsning og leilighetene og godt fungerende inngangsforhold med utvendig trapp. Likeledes virker enkeltrommene i kraft av sin enkle utforming relativt romslige, og fellesarealene kan fungere godt i bofellesskapet.

Idrettsparken boliger består av 20 leiligheter fordelt på 6 hus i 3 og 4 etasjer. Leilighetene er fleksibelt innrettet for å kunne fungere som 4 enkelthybler eller en treroms familieleilighet. Prosjektet er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge og bransjeprogrammet Trefylket.

Siden prosjektledelsen ønsket å slå et slag for økt bruk av heltre i boliger, valgte man prefabrikkerte elementer i massiv heltre. For øvrig fikk prosjektet ros for at man hadde montert de ferdige elementene i et store telt på byggeplassen.

– Bærer disse boligene mer preg av Kardemomme by enn militær tradisjon?

– Boligene ligger i et sivilt område i Rena sentrum og vi har lagt vekt på heltrebruk og lokalisering, sier Tine Kalsveen til Teknisk Ukeblad.

Bak f. v. adm. dir. Frode Sjursen i Forsvarsbygg, regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg, oberstløytnant Ola Gundersen i Østerdal garnison, byggeleder Ståle Tupsjøen i Forsvarsbygg, prosjektleder Knut Andersen i Sjåtil og Fornæss AS, områdeleder/prosjektleder Tina Kalsveen i Forsvarsbygg og prosjektleder Ola Rolfstad i Senterbygg Entreprenør. AS.
VINNERNE: Bak f. v. adm. dir. Frode Sjursen i Forsvarsbygg, regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg, oberstløytnant Ola Gundersen i Østerdal garnison, byggeleder Ståle Tupsjøen i Forsvarsbygg, prosjektleder Knut Andersen i Sjåtil og Fornæss AS, områdeleder/prosjektleder Tina Kalsveen i Forsvarsbygg og prosjektleder Ola Rolfstad i Senterbygg Entreprenør. AS. Foto: Fredrik Drevon Fredrik Drevon

De øvrige nominerte til Forsvarsbyggs arkitekturpris var

 • Embetsboligen Akershus festning
 • Vaskehall og forsyningspunkt Setermoen
 • Skytebaner Ulven leir

Juryen er ledet av rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Karl Otto Ellefsen. Øvrige jurymedlemmer har vært viseadmiral Jan Eirik Finseth, sivilarkitekt Michael Ramm Østgaard, sivilarkitekt Tom Wassum og sjefingeniør Knut Grinderud.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.