IT

Forsvaret inngår kontrakter med Siemens

21. des. 2007 - 12:43


– Siden Dalseide II-rapporten ble overlevert til Forsvarsdepartementet, har Forsvarssektoren inngått totalt seks kontrakter med Siemens og tilknyttede firma, sier assisterende departementsråd Morten Tiller Tiller til ABC Nyheter.

Kontraktene det er snakk om, er verdt 3,9 millioner kroner. De største kontraktene dreier seg om vedlikehold av ubåter og drift av Forsvarets egne nettsider.

Kontrakten som berører driften av Mil.no, er gitt til WM-Data, et selskap som har overtatt deler av det som tidligere var kjent som Siemens Business Service. Det var dette selskapet som overfakturerte Forsvaret for nærmere 60 millioner kroner. Siemens fikk så sent som i desember en bot fra Økokrim på ni millioner kroner som følge av dette.

15. september i år tok Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen affære og svartelistet Siemens. Dette medfører at Forsvaret ikke lenger tar imot tilbud på kontrakter fra selskapet.

– Vi vurderer alle eventuelle nye kontrakter med Siemens-konsernet fra sak til sak. Alle de nylig inngåtte kontraktene er knyttet til sluttføring eller begrenset videreføring av tidligere iverksatte prosjekter og leveranser der Siemens har vært leverandør – eller har vært nødvendige som et resultat av historisk systemintegrasjon, sier Tiller.

Beslutningen om å inngå kontraktene er tatt av Forsvarsdepartementet, ifølge Tiller. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.