FORSVAR

Forsvaret har donert 76 kjøretøy til Nord-Makedonia

Norge har donert 76 kjøretøy til Nord-Makedonia. Donasjonen gjør at landet kan etablere en infanteribataljon som skal inngå i Natos stående beredskap.

Den faktiske transporten av kjøretøyene gikk fra Orkanger til Thessaloniki 25. mars. Forsvaret og Forsvarsmateriell donerer totalt 40 lastebiler og 36 feltvogner.
Den faktiske transporten av kjøretøyene gikk fra Orkanger til Thessaloniki 25. mars. Forsvaret og Forsvarsmateriell donerer totalt 40 lastebiler og 36 feltvogner. Foto: Foto: Ole Andreas Vekve / Forsvaret / NTB
26. mars 2024 - 07:25

Det er 40 lastebiler og 36 feltvogner som har blitt donert, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Donasjonen er også en indirekte støtte til Ukraina, da Nord-Makedonia har donert en betydelig mengde militært utstyr til Ukraina og den norske donasjonen vil bidra til at landet får reanskaffet materiell som er donert.

– Nord-Makedonia er en av våre nære Nato-allierte. Det er viktig at Norge nå bidrar til å bygge opp landets militære kapasitet ved å donere et stort antall lastebiler og feltvogner. Dyktige ansatte ved verkstedene våre har lagt ned en stor innsats for at kjøretøyene som doneres er i god stand, sier brigader Anders Jernberg, sjef i Forsvarets logistikkorganisasjon.

Morten Brandtzæg i Nammo
Les også

Forsvarsindustrien får to milliarder til å øke produksjonen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.