INDUSTRI

Forsvarer bruk av opsjoner

Norsk Hydro. Logo. Industri.
Norsk Hydro. Logo. Industri. Bilde: HELGE HANSEN/Hydro

Danske Kurt Anker Nielsen og svenske Håkan Mogren i Hydro-styret skal ifølge Dagbladet ha tatt til orde for at opsjonsordningene som ledelsen i selskapet skal ha nytt godt av burde fortsette under mandagens møte i bedriftsforsamlingen.

- Tilhenger

De skal til og med ha foreslått å gjøre den mer lukrativ for ledelsen.

– På generelt grunnlag vil jeg si at dette er en meget god måte å belønne ledelsen i et selskap. Det er også sammenfallende interesse mellom ledelse og aksjonærer og ordningen reflekterer dette. Jeg har alltid vært tilhenger av opsjoner innenfor rimelighetens grenser. Dette har jeg jobbet for i alle bedrifter jeg har hatt en sentral rolle, sier Nielsen til Dagbladet.

Mogren har avslått å kommentere sitt standpunkt til opsjoner til avisen og henviser i stedet til fungerende styreleder Elisabeth Grieg. Nielsen vil ikke kommentere Hydro-saken spesielt og understreker at hans meninger om opsjoner er personlige og ikke et uttrykk for Hydro-styrets holdninger.

Kurt Anker Nielsen har sittet i Hydros styre siden 2004. Han har bred erfaring fra den danske næringslivet og er også foreslått å sitte i styret til StatoilHydro. (©NTB)

Les mer om: