ENERGI

Forsterker svake nett

Kraftlinjer
Kraftlinjer Bilde: Terje S. Knudsen/Hydro
Atle Abelsen
9. feb. 2006 - 14:03

– Vi er i ferd med å levere en kraftforsyning til Aker Kværner som skal brukes til styringen av en oljeutskiller på et oljefelt. I tillegg skal vi levere en stor likeretter til en testcelle til Hydro i Årdal, sier administrerende direktør Jon Karlsen.

Men det er spenningsforsterkeren som Elektro omtalte i november 2004 som fremdeles er deres hovedprodukt.

– Vi har redesignet spenningsforsterkeren og kommer til å markedsføre den hissigere på det nasjonale og internasjonale markedet, forteller Karlsen.

Spenningsforsterkeren har en unik konstruksjon. Det er en transformator med en dobbelt, viklet kjerne. Det blir i praksis to integrerte transformatorer, der den ene styrer fluksen og dermed induktansen i spolen til den andre. Dette er et prinsipp som kan ha en betydelig anvendelse på flere områder.

Det mest åpenbare er mulighetene for å heve spenningen i svake nett. I motsetning til konvensjonelt utstyr med komplisert, halvlederbasert kraftelektronikk eller trege, vedlikeholdskrevende mekaniske løsninger, er Magtechs løsning rask å regulere, og de kan regulere spenningen i de tre fasene individuelt.

– Vi har installert spenningsforsterkeren på litt over 40 plasser i Norden, nå sist på en 400 V-linje i Veggeryd i Midt-Sverige. I tillegg har vi et spennende prosjekt på gang med Vattenfall, som har tre enheter til utprøvning ut mars. Etter en liten salgspause vil vi nå nå konsentrere og som Norge og Norden igjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.