SAMFERDSEL

Førstedamen

12. okt. 2000 - 14:35

Takket være faglige kvalifikasjoner ble Sandelien likevel den første – og siden har hun holdt seg i Vegvesenet. Nå er den første kvinnelige etatsdirektøren blitt vegsjef i Oslo. – Tida var inne for en forandring, sier 55-åringen.

Sandelien mener forandringer er viktig for å opprettholde energien i jobben. Dessuten ville hun ikke bli gående som en sjuende mor i huset i Vegdirektoratet.

– Miljøet ved dette vegkontoret er veldig ungt. Det gjør at jeg må skjerpe meg og holde meg alert, sier bergenseren med en latter.

Hun er opptatt av både kreativitet og humor i hverdagen – og kollegenes velkomstgave er en god start: Den inneholder blant annet et slamfylt Bjørvikabasseng i en isboks, spiker til påler og senketunnel i papir – slik at vegsjefen kan trene seg.

Å komme nærmere resultatene, er en av grunnene til at hun ønsket å bli vegsjef. Jobben karakteriserer hun som et skritt til siden, ikke ned fra direktørjobben.

I forhold til karriere er Sandelien opptatt å tenke livssyklus. – Jeg hadde ektefelledelt arbeidstid med mannen min i ti år og hadde ikke regnet med å gjøre karriere. Etter å ha lagd et diagram med oversikt over totalt karriereløp, fikk jeg en aha-opplevelse over hvor liten tid jeg hadde "tapt" med mine permisjoner. Det er viktig å ha med i mitt forhold som arbeidsgiver overfor unge som ønsker fleksibilitet, understreker Sandelien.

Nettopp fleksible arbeidstidsordninger er en viktig grunn at hun ble i Vegvesenet. Det er ingen strategisk karrierebeslutning at hun har forlatt de mange flotte folkene i Vegdirektoratet. – Jeg vet ikke hva som vil skje framover, men vet at nå er det kjekkest å være vegsjef i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.